Mijn Blog

Link naar Bolg-feed adres.

Benssite

Welkom op mijn Blog.  

In dit blog laat ik je kennismaken met mijn foto-en video-belevenissen. 

Ik laat wat foto’s en eventueel filmfragmenten zien en geef informatie over de manier waarop de foto’s tot stand zijn gekomen, gebruikte instellingen maar mogelijk ook wat informatie over het onderwerp op de foto’s of video.

10-08-2021

Het afgelopen jaar, was een bijzonder jaar met al onze corona perikelen. Op één van mijn wandeltochten in februari dit jaar, het had redelijk wat gesneeuwd, in het Oisterwijkse buitengebied werd mijn aandacht al op grote afstand getrokken door twee parachutes die zich ogenschijnlijk laag boven de grond voortbewogen. 

Normaal verwacht je dan dat zo’n parachute na landing op de grond in elkaar zakt, maar dat gebeurde niet. De parachutes bewogen zich laag boven de grond voortdurend voort. 

Nieuwsgierig geworden veranderde ik mijn geplande route …                 

04-08-2021

Tijdens onze vakantie in de Achterhoek bij Ruurlo, maken we regelmatig wat fietstochtjes. 

Op één van deze tochten van Ruurlo naar Groenlo, troffen we een voor ons wel héél bijzondere paddestoel aan, langs een onverhard fietspad. Aan de rand van wat dichte bebossing zagen we een een groep Reuzen-Boleten.  Deze boleet wordt tot wel 80 cm in doorsnede.

02-08-2021

Tijdens een verblijf op camping Tamaring in Ruurlo werd een roofvogel-show gegeven. Bij uitstek een gelegenheid om eens te kijken wat ik met mijn camera kon bereiken, en natuurlijk met mijn “onervarenheid”. Een paar van de foto’s zijn dan toch de moeite waard geworden (denk ik dan)

Ik heb veel instelling-varianten van mijn Panasonic Lumix DCG90 camera geprobeerd. 

Enkel shot, tracking , burst en 4K -foto’s. De meeste opnames met sluiter-voorkeur

Fotografeerde zowel in Raw als jpeg. Met gebruikmaking van mij 14-140 mm zoomlens, soms met de teleconverter functie met een optische crop van 1,4 -2,0.  

Copyright © GB2016  All rights reserved.  

Disclaimer en Privacy

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie het privacybeleid voor meer informatie.

OK