Mijn nieuws

Benssite

Benssite

Mijn Nieuws

NIEUWS

07-08-2021

Nieuw Blog

Ben gestat met een nieuw Blog. Dank zij nieuwe functionaliteit in Sparkle 3 (mijn web-design programma). Gaat zeer waarschijnlijk ook deze nieuwspagina vervangen. Eindelijk en Blog-functie zonder privacy en advertentie issues. Neem eens een kijkje (zie menu-balk) en laat weten wat je er van vindt.


09-07-2020

De Voorste Stroom

Dit vroege voorjaar, onder meer door de corona crisis, wat extra wandelingen gemaakt in Oisterwijk. Op zoek naar verdere mogelijkheden van mijn camera, maar zeker ook naar wat de natuur in het hartje van Oisterwijk te bieden heeft. 

Zo kom je dan tot (hernieuwde) ontdekking dat het jaren geleden aanpassen van de Voorste Stroom tot een meer natuurijk meanderende revier, inclusief een vistrap, in een prachtig gebied heeft geresulteerd. Natuur in optima forma in het hart van Oisterwijk. Hopelijk kun je ook meegenieten van dit wonderlijk stukje natuur in Oisterwijk.


01-07-2020

Virtuele Bierproeverij

De afgelopen twee maanden intensief samengewerkt met vrijwilligers van Berne Abdij bieren. Het idee ontstond om in deze corona tijd, waar excursies op de Abdij van Berne en het houden van bierproeverijen niet mogelijk was, een “virtuele bierproeverij” te houden. Dat betekende dus, een draaiboek, teksten, filmen en foto’s maken om er een leuk project van te maken. In de eerste week van juni werd e.e.a. afgerond. Het resultaat vindt je hier.


25-04-2020

Nog meer presentaties.

De afgelopen week weer 2 nieuwe presentaties (met geluid) toegevoegd. De reacties op de eerste twee presentaties in nieuwe vorm zijn positief. Een aanmoediging dus om door te gaan. De vernieuwde presentaties zijn “Hooggebergte Zwitserland” en “Een Herfst-wandeling”. Je vindt ze uiteraard in de rubriek Foto’s. Let wel op door een “bug” in mijn web-design programma staat het geluid ver open. Dit wordt t.z.t. natuurlijk aangepast.


14-04-2020

Nieuwe presentatie 2

Vandaag een 2e experiment toegevoegd. De “oude” presentatie “op safari”, vervangen door een audio-visuele presentatie met een ander thema en wat extra dynamiek. 


13-04-2020

Nieuwe presentaties

Na wat experimenteren ben ik gestart met een alternatieve vorm van presenteren.

Op de eerste plaats is de lay-out van de index-pagina voor fotoalbums gewijzigd.
Op de tweede plaats ben ik begonnen met een andere vorm van presenteren van mijn foto’s. Je vindt het eerste voorbeeld hiervan  bij het eerste album “Eksters van slag” Neem eens een kijkje en laat het me weten.


18-02-2020

Telezoom
De afgelopen weken heb ik een aantal testopnames gemaakt met behulp van een bijzondere functie om mijn Panasonic G80 camera. Door een slimme truc is het mogelijk om (alleen bij jpeg formaat niet bij RAW) een teleconverter functie na te bootsen zonder verlies van de diafragma waardes van de lens die je gebruikt. Je kunt deze teleconverter functie voor foto’s gebruiken met een factor 1.4 of 2.0. Wat zoom vermogen betreft dus hetzelfde resultaat als met een externe converter van een factor 1.4 of 2.0. Voordeel van deze functie is dat het te gebruiken is bij iedere lens die je op je systeemcamera zet. In mijn geval heb ik het gebruikt bij mijn zoomlens 14-140. Normaal gesproken geeft deze lens al een zoom-resultaat van 28-280 mm (equivalent met 35mm). Door deze converter functie wordt dat ruwweg 39 - 390 mm, resp. 56 - 560 mm. Enkele resultaten van dit experiment kun je hier zien.

Reacties op deze resultaten worden natuurlijk op prijs gesteld. 


05.09.2018

Op Safari

Vandaag een nieuwe foto-serie geplaatst over grootwild uit Zuid-Afrika. De Foto’s zijn genomen tijdens een wandeling in een safaripark met mijn “nieuwe” camera de Panasonic DMC-G80. Alle foto’s zijn “uit de hand” genomen.


25.08.2018

Veiliger website

Heb nu een veiligheidscertificaat aan mijn website toegevoegd.  Bovendien een contactformulier toegevoegd onder de rubriek contact, in plaats van een link naar een email adres. Je vindt mijn website nu onder: https://www.benssite.nl .


21.03.2018

De Stoommachine

Op het terrein van de Koninklijke Verenigde Leder (KVL) in Oisterwijk staat het kloppend hart van vroeger industriële activiteit van de leerfabriek in Oisterwijk, de Stoommachine. Een aantal vrijwilligers hebben deze machine weer tot leven gebracht. Ik heb op 18 maart 2018 een bezoekje gebracht en wat foto- en video opnames gemaakt, en die vandaag on-line gezet. Wil je meer weten over dit project bezoek dan eens hun website.


05.02.2018

Mosselvangst.

Een paar jaar terug was ik getuige van een prachtig schouwspel in Zeeland.  Een traditionele mosselvangst, waarbij ruiter en (Zeeuwse) paarden met een sleepnet de zee in gaan om mosselen te vangen. Een korte impressie vindt je via mijn video-overzicht.


03.02.2018

Projecten

Vandaag gestart met een rubriek projecten. Geleidelijk aan zul je hier wat meer materiaal zien van projecten waar ik aan heb (mee)gewerkt, kijk maar eens onder het kopje “Projecten”


07.01.2018

Nieuwe website Fotosvoormac.

Op 29.12.2017 heb ik een aparte website gelanceerd waar je informatie, tips en tutorials vindt over het foto-programma Foto’s 3 van Apple. De link uit mijn vorige bericht verwijst nu ook naar een pagina op deze nieuwe website. Ik zou zeggen neem eens een kijkje en laat wat van je horen.


20.10.2017

Bewerken met het programma Apple Foto’s.

Vandaag een pagina toegevoegd met voorbeelden van kleine foto-aanpassingen met het programma Foto’s van Apple. Het gaat hierbij puur om beeld-weergave. Dus geen knip en plak werk of het gebruik van filters en lagen. Apple Foto’s heeft een paar zeer krachtige functies om de beeldkwaliteit van je foto te beïnvloeden.  


18.10.2017

Herftsvruchten.

Op 16 oktober j.l. met foto-enthousiasteling Jan Bouwmans een paar uur rondgezworven op zoek naar het prachtige kleurenspel op een zonnig herfstdag in mijn “achtertuin”. Door het, eerst vochtige, en nu extreem warme weer “spuiten” de paddenstoelen de grond uit, maar ook de bosvruchten bloeien fantastisch. Voeg daarbij de herfsttooi van bomen en struiken en je kunt alleen maar genieten van een prachtig en soms mystiek kleurenspel (wij althans). Vandaag alvast een kleine impressie als diashow op mijn website gezet (wordt vervolgd).


22.03.2017

Herfst op de Oisterwijkse Heide

Vandaag een nieuwe foto-serie geplaatst.  Het betreft herfst-opnames van het gebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Prachtig kleurenspel van de bossen en weerspiegelingen daarvan in de verschillende vennen. Ik heb me voorgenomen dit gebied zowel in de lente (al eerder gepubliceerd), herfst als winter te fotograferen. De herfst opnamen zijn gemaakt met mijn Lumix G7 camera en de Lumix G Vario 14-140 zoomlens. Nabewerkingen zijn gedaan in Fotos voor Mac, en heb daarbij gebruik gemaakt van de extensies: Polarr, en DXO-OpticsPro for Photos. Ik zal later in een aparte rubriek van een aantal foto’s laten zien wat er met behulp van deze bewerkingen is bereikt. Veel plezier weer met deze serie.


06.02.2016

Mijn uitrusting.

Vandaag een rubriek toegevoegd over de uitrusting die ik momenteel gebruik, met een korte toelichting over mijn keuzes.


03.02.2017

Mijn website (weer) vernieuwd.

Na een lange afwezigheid, weer terug. Het web-design pakket dat ik gebruikte is niet meer. De leverancier is er na jaren mee gestopt. Ben derhalve op zoek gegaan naar een vervanger en gevonden met het pakket Sparkle. Ik heb mijn site volledig opnieuw opgebouwd. Vandaag het eerste resultaat. Wordt vervolgd natuurlijk, niet alle links werken en ik moet nog wat materiaal plaatsen.


28.11.2015

Het Beerzedal.

Vandaag een dia-show toegevoegd over het dal van de Beerze op de grens van Oisterwijk en Oirschot. In eerste instantie op pad gegaan om mijn nieuwe systeem-camera van Panasonic (de G 7) uit te proberen. Onverwacht tegen prachtige taferelen aangelopen waarvan een aantal opnamen ook nog eens redelijk gelukt zijn. Wil het jullie niet onthouden. Geniet ervan. Hoop binnenkort ook een film-impressie van dit prachtige gebied te plaatsen.


05.09.2015

Paddestoelen

Vandaag een 3-tal nieuwe foto's van zwammen toegevoegd. Werkelijk prachtig (al zeg ik het zelf). Ook hier is de nabewerking met Foto's uitgevoerd. Kijk maar eens in het album "Paddestoelen"


19.08.2015

De Klompenmaker

Nieuw: een filmpje van een demonstratie door klompenmaker Martin Dijkman uit Luttenberg. Hij is een van de jongste, en helaas weinige, klompenmakers die het vak met groot enthousiasme beoefent. Puur toeval dat we Martin vonden tijdens een van onze zwerftochten. We hebben genoten van zijn passie, humor en vakmanschap. Heel bijzonder ook is het project waar hij met zijn vader aan heeft gewerkt. Een klompenmozaiek van Rembrandt's Nachtwacht.


03.01.2015

Nieuwe Video geplaatst.

Vandaag een filmpje geplaatst over een muzikale ontmoeting die ik had, in een winters landschap tijdens een wandeling op de Kampina.


01.01.2015

Twee nieuwe fotoseries

Vandaag twee fotoseries geplaatst. Eén over een ontspruitend lente landschap in de Oisterwijks Bossen en Vennen, een ander over een veel gekozen maar altijd dankbaar onderwerp n.l. Paddestoelen. Deze serie is genomen in het natuurgebied de Kampina.


30.12.2014

Materiaal aanvullen.

Uiteraard is nog niet alle materiaal meteen geschikt. Zal dat de komende dagen/weken geleidelijk aan bij werken. Daarna natuurlijk ook weer nieuw materiaal.


29.12.2014

On line.

Vandaag de stap gewaagd, na weken werk besloten de site live te laten gaan. Ben erg benieuwd naar de reacties. Mocht je omissies tegenkomen laat me dat dan ook even weten. Ik probeer die dan zo snel mogelijk te herstellen.


23.12.2014

Website vernieuwd.

Mijn website volledig vernieuwd naar een meer hedendaagse uitstraling. Bovendien is de site volledig responsive. Je kunt de site nu zowel op je iPad, als je iPhone volledig gebruiken en bekijken. Alle inhoud wordt "geschaald", afbeeldingen worden keurig verplaats afhankelijk van de beschikbare ruimte en ook het menu wordt aangepast aan het apparaat waarmee je de site bekijkt.


25-04-2020

Nog meer presentaties.

De afgelopen week weer 2 nieuwe presentaties (met geluid) toegevoegd. De reacties op de eerste twee presentaties in nieuwe vorm zijn positief. Een aanmoediging dus om door te gaan. De vernieuwde presentaties zijn “Hooggebergte Zwitserland” en “Een Herfst-wandeling”. Je vindt ze uiteraard in de rubriek Foto’s. Let wel op door een “bug” in mijn web-design programma staat het geluid ver open. Dit wordt t.z.t. natuurlijk aangepast.


14-04-2020

Nieuwe presentatie 2

Vandaag een 2e experiment toegevoegd. De “oude” presentatie “op safari”, vervangen door een audio-visuele presentatie met een ander thema en wat extra dynamiek. 


13-04-2020

Nieuwe presentaties

Na wat experimenteren ben ik gestart met een alternatieve vorm van presenteren.

Op de eerste plaats is de lay-out van de index-pagina voor fotoalbums gewijzigd.
Op de tweede plaats ben ik begonnen met een andere vorm van presenteren van mijn foto’s. Je vindt het eerste voorbeeld hiervan  bij het eerste album “Eksters van slag” Neem eens een kijkje en laat het me weten.


18-02-2020

Telezoom
De afgelopen weken heb ik een aantal testopnames gemaakt met behulp van een bijzondere functie om mijn Panasonic G80 camera. Door een slimme truc is het mogelijk om (alleen bij jpeg formaat niet bij RAW) een teleconverter functie na te bootsen zonder verlies van de diafragma waardes van de lens die je gebruikt. Je kunt deze teleconverter functie voor foto’s gebruiken met een factor 1.4 of 2.0. Wat zoom vermogen betreft dus hetzelfde resultaat als met een externe converter van een factor 1.4 of 2.0. Voordeel van deze functie is dat het te gebruiken is bij iedere lens die je op je systeemcamera zet. In mijn geval heb ik het gebruikt bij mijn zoomlens 14-140. Normaal gesproken geeft deze lens al een zoom-resultaat van 28-280 mm (equivalent met 35mm). Door deze converter functie wordt dat ruwweg 39 - 390 mm, resp. 56 - 560 mm. Enkele resultaten van dit experiment kun je hier zien.

Reacties op deze resultaten worden natuurlijk op prijs gesteld. 


05.09.2018

Op Safari

Vandaag een nieuwe foto-serie geplaatst over grootwild uit Zuid-Afrika. De Foto’s zijn genomen tijdens een wandeling in een safaripark met mijn “nieuwe” camera de Panasonic DMC-G80. Alle foto’s zijn “uit de hand” genomen.


25.08.2018

Veiliger website

Heb nu een veiligheidscertificaat aan mijn website toegevoegd.  Bovendien een contactformulier toegevoegd onder de rubriek contact, in plaats van een link naar een email adres. Je vindt mijn website nu onder: https://www.benssite.nl .


21.03.2018

De Stoommachine

Op het terrein van de Koninklijke Verenigde Leder (KVL) in Oisterwijk staat het kloppend hart van vroeger industriële activiteit van de leerfabriek in Oisterwijk, de Stoommachine. Een aantal vrijwilligers hebben deze machine weer tot leven gebracht. Ik heb op 18 maart 2018 een bezoekje gebracht en wat foto- en video opnames gemaakt, en die vandaag on-line gezet. Wil je meer weten over dit project bezoek dan eens hun website.


05.02.2018

Mosselvangst.

Een paar jaar terug was ik getuige van een prachtig schouwspel in Zeeland.  Een traditionele mosselvangst, waarbij ruiter en (Zeeuwse) paarden met een sleepnet de zee in gaan om mosselen te vangen. Een korte impressie vindt je via mijn video-overzicht.


03.02.2018

Projecten

Vandaag gestart met een rubriek projecten. Geleidelijk aan zul je hier wat meer materiaal zien van projecten waar ik aan heb (mee)gewerkt, kijk maar eens onder het kopje “Projecten”


07.01.2018

Nieuwe website Fotosvoormac.

Op 29.12.2017 heb ik een aparte website gelanceerd waar je informatie, tips en tutorials vindt over het foto-programma Foto’s 3 van Apple. De link uit mijn vorige bericht verwijst nu ook naar een pagina op deze nieuwe website. Ik zou zeggen neem eens een kijkje en laat wat van je horen.


20.10.2017

Bewerken met het programma Apple Foto’s.

Vandaag een pagina toegevoegd met voorbeelden van kleine foto-aanpassingen met het programma Foto’s van Apple. Het gaat hierbij puur om beeld-weergave. Dus geen knip en plak werk of het gebruik van filters en lagen. Apple Foto’s heeft een paar zeer krachtige functies om de beeldkwaliteit van je foto te beïnvloeden.  


18.10.2017

Herftsvruchten.

Op 16 oktober j.l. met foto-enthousiasteling Jan Bouwmans een paar uur rondgezworven op zoek naar het prachtige kleurenspel op een zonnig herfstdag in mijn “achtertuin”. Door het, eerst vochtige, en nu extreem warme weer “spuiten” de paddenstoelen de grond uit, maar ook de bosvruchten bloeien fantastisch. Voeg daarbij de herfsttooi van bomen en struiken en je kunt alleen maar genieten van een prachtig en soms mystiek kleurenspel (wij althans). Vandaag alvast een kleine impressie als diashow op mijn website gezet (wordt vervolgd).


22.03.2017

Herfst op de Oisterwijkse Heide

Vandaag een nieuwe foto-serie geplaatst.  Het betreft herfst-opnames van het gebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Prachtig kleurenspel van de bossen en weerspiegelingen daarvan in de verschillende vennen. Ik heb me voorgenomen dit gebied zowel in de lente (al eerder gepubliceerd), herfst als winter te fotograferen. De herfst opnamen zijn gemaakt met mijn Lumix G7 camera en de Lumix G Vario 14-140 zoomlens. Nabewerkingen zijn gedaan in Fotos voor Mac, en heb daarbij gebruik gemaakt van de extensies: Polarr, en DXO-OpticsPro for Photos. Ik zal later in een aparte rubriek van een aantal foto’s laten zien wat er met behulp van deze bewerkingen is bereikt. Veel plezier weer met deze serie.


06.02.2016

Mijn uitrusting.

Vandaag een rubriek toegevoegd over de uitrusting die ik momenteel gebruik, met een korte toelichting over mijn keuzes.


03.02.2017

Mijn website (weer) vernieuwd.

Na een lange afwezigheid, weer terug. Het web-design pakket dat ik gebruikte is niet meer. De leverancier is er na jaren mee gestopt. Ben derhalve op zoek gegaan naar een vervanger en gevonden met het pakket Sparkle. Ik heb mijn site volledig opnieuw opgebouwd. Vandaag het eerste resultaat. Wordt vervolgd natuurlijk, niet alle links werken en ik moet nog wat materiaal plaatsen.


28.11.2015

Het Beerzedal.

Vandaag een dia-show toegevoegd over het dal van de Beerze op de grens van Oisterwijk en Oirschot. In eerste instantie op pad gegaan om mijn nieuwe systeem-camera van Panasonic (de G 7) uit te proberen. Onverwacht tegen prachtige taferelen aangelopen waarvan een aantal opnamen ook nog eens redelijk gelukt zijn. Wil het jullie niet onthouden. Geniet ervan. Hoop binnenkort ook een film-impressie van dit prachtige gebied te plaatsen.


05.09.2015

Paddestoelen

Vandaag een 3-tal nieuwe foto's van zwammen toegevoegd. Werkelijk prachtig (al zeg ik het zelf). Ook hier is de nabewerking met Foto's uitgevoerd. Kijk maar eens in het album "Paddestoelen"


19.08.2015

De Klompenmaker

Nieuw: een filmpje van een demonstratie door klompenmaker Martin Dijkman uit Luttenberg. Hij is een van de jongste, en helaas weinige, klompenmakers die het vak met groot enthousiasme beoefent. Puur toeval dat we Martin vonden tijdens een van onze zwerftochten. We hebben genoten van zijn passie, humor en vakmanschap. Heel bijzonder ook is het project waar hij met zijn vader aan heeft gewerkt. Een klompenmozaiek van Rembrandt's Nachtwacht.


03.01.2015

Nieuwe Video geplaatst.

Vandaag een filmpje geplaatst over een muzikale ontmoeting die ik had, in een winters landschap tijdens een wandeling op de Kampina.


01.01.2015

Twee nieuwe fotoseries

Vandaag twee fotoseries geplaatst. Eén over een ontspruitend lente landschap in de Oisterwijks Bossen en Vennen, een ander over een veel gekozen maar altijd dankbaar onderwerp n.l. Paddestoelen. Deze serie is genomen in het natuurgebied de Kampina.


30.12.2014

Materiaal aanvullen.

Uiteraard is nog niet alle materiaal meteen geschikt. Zal dat de komende dagen/weken geleidelijk aan bij werken. Daarna natuurlijk ook weer nieuw materiaal.


29.12.2014

On line.

Vandaag de stap gewaagd, na weken werk besloten de site live te laten gaan. Ben erg benieuwd naar de reacties. Mocht je omissies tegenkomen laat me dat dan ook even weten. Ik probeer die dan zo snel mogelijk te herstellen.


23.12.2014

Website vernieuwd.

Mijn website volledig vernieuwd naar een meer hedendaagse uitstraling. Bovendien is de site volledig responsive. Je kunt de site nu zowel op je iPad, als je iPhone volledig gebruiken en bekijken. Alle inhoud wordt "geschaald", afbeeldingen worden keurig verplaats afhankelijk van de beschikbare ruimte en ook het menu wordt aangepast aan het apparaat waarmee je de site bekijkt.

09-07-2020


01-07-2020

Virtuele Bierproeverij

De afgelopen twee maanden intensief samengewerkt met vrijwilligers van Berne Abdij bieren. Het idee ontstond om in deze corona tijd, waar excursies op de Abdij van Berne en het houden van bierproeverijen niet mogelijk was, een “virtuele bierproeverij” te houden. Dat betekende dus, een draaiboek, teksten, filmen en foto’s maken om er een leuk project van te maken. In de eerste week van juni werd e.e.a. afgerond. Het resultaat vindt je hier.


25-04-2020

Nog meer presentaties.

De afgelopen week weer 2 nieuwe presentaties (met geluid) toegevoegd. De reacties op de eerste twee presentaties in nieuwe vorm zijn positief. Een aanmoediging dus om door te gaan. De vernieuwde presentaties zijn “Hooggebergte Zwitserland” en “Een Herfst-wandeling”. Je vindt ze uiteraard in de rubriek Foto’s. Let wel op door een “bug” in mijn web-design programma staat het geluid ver open. Dit wordt t.z.t. natuurlijk aangepast.


14-04-2020

Nieuwe presentatie 2

Vandaag een 2e experiment toegevoegd. De “oude” presentatie “op safari”, vervangen door een audio-visuele presentatie met een ander thema en wat extra dynamiek. 


13-04-2020

Nieuwe presentaties

Na wat experimenteren ben ik gestart met een alternatieve vorm van presenteren.

Op de eerste plaats is de lay-out van de index-pagina voor fotoalbums gewijzigd.
Op de tweede plaats ben ik begonnen met een andere vorm van presenteren van mijn foto’s. Je vindt het eerste voorbeeld hiervan  bij het eerste album “Eksters van slag” Neem eens een kijkje en laat het me weten.


18-02-2020

Telezoom
De afgelopen weken heb ik een aantal testopnames gemaakt met behulp van een bijzondere functie om mijn Panasonic G80 camera. Door een slimme truc is het mogelijk om (alleen bij jpeg formaat niet bij RAW) een teleconverter functie na te bootsen zonder verlies van de diafragma waardes van de lens die je gebruikt. Je kunt deze teleconverter functie voor foto’s gebruiken met een factor 1.4 of 2.0. Wat zoom vermogen betreft dus hetzelfde resultaat als met een externe converter van een factor 1.4 of 2.0. Voordeel van deze functie is dat het te gebruiken is bij iedere lens die je op je systeemcamera zet. In mijn geval heb ik het gebruikt bij mijn zoomlens 14-140. Normaal gesproken geeft deze lens al een zoom-resultaat van 28-280 mm (equivalent met 35mm). Door deze converter functie wordt dat ruwweg 39 - 390 mm, resp. 56 - 560 mm. Enkele resultaten van dit experiment kun je hier zien.

Reacties op deze resultaten worden natuurlijk op prijs gesteld. 


05.09.2018

Op Safari

Vandaag een nieuwe foto-serie geplaatst over grootwild uit Zuid-Afrika. De Foto’s zijn genomen tijdens een wandeling in een safaripark met mijn “nieuwe” camera de Panasonic DMC-G80. Alle foto’s zijn “uit de hand” genomen.


25.08.2018

Veiliger website

Heb nu een veiligheidscertificaat aan mijn website toegevoegd.  Bovendien een contactformulier toegevoegd onder de rubriek contact, in plaats van een link naar een email adres. Je vindt mijn website nu onder: https://www.benssite.nl .


21.03.2018

De Stoommachine

Op het terrein van de Koninklijke Verenigde Leder (KVL) in Oisterwijk staat het kloppend hart van vroeger industriële activiteit van de leerfabriek in Oisterwijk, de Stoommachine. Een aantal vrijwilligers hebben deze machine weer tot leven gebracht. Ik heb op 18 maart 2018 een bezoekje gebracht en wat foto- en video opnames gemaakt, en die vandaag on-line gezet. Wil je meer weten over dit project bezoek dan eens hun website.


05.02.2018

Mosselvangst.

Een paar jaar terug was ik getuige van een prachtig schouwspel in Zeeland.  Een traditionele mosselvangst, waarbij ruiter en (Zeeuwse) paarden met een sleepnet de zee in gaan om mosselen te vangen. Een korte impressie vindt je via mijn video-overzicht.


03.02.2018

Projecten

Vandaag gestart met een rubriek projecten. Geleidelijk aan zul je hier wat meer materiaal zien van projecten waar ik aan heb (mee)gewerkt, kijk maar eens onder het kopje “Projecten”


07.01.2018

Nieuwe website Fotosvoormac.

Op 29.12.2017 heb ik een aparte website gelanceerd waar je informatie, tips en tutorials vindt over het foto-programma Foto’s 3 van Apple. De link uit mijn vorige bericht verwijst nu ook naar een pagina op deze nieuwe website. Ik zou zeggen neem eens een kijkje en laat wat van je horen.


20.10.2017

Bewerken met het programma Apple Foto’s.

Vandaag een pagina toegevoegd met voorbeelden van kleine foto-aanpassingen met het programma Foto’s van Apple. Het gaat hierbij puur om beeld-weergave. Dus geen knip en plak werk of het gebruik van filters en lagen. Apple Foto’s heeft een paar zeer krachtige functies om de beeldkwaliteit van je foto te beïnvloeden.  


18.10.2017

Herftsvruchten.

Op 16 oktober j.l. met foto-enthousiasteling Jan Bouwmans een paar uur rondgezworven op zoek naar het prachtige kleurenspel op een zonnig herfstdag in mijn “achtertuin”. Door het, eerst vochtige, en nu extreem warme weer “spuiten” de paddenstoelen de grond uit, maar ook de bosvruchten bloeien fantastisch. Voeg daarbij de herfsttooi van bomen en struiken en je kunt alleen maar genieten van een prachtig en soms mystiek kleurenspel (wij althans). Vandaag alvast een kleine impressie als diashow op mijn website gezet (wordt vervolgd).


22.03.2017

Herfst op de Oisterwijkse Heide

Vandaag een nieuwe foto-serie geplaatst.  Het betreft herfst-opnames van het gebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Prachtig kleurenspel van de bossen en weerspiegelingen daarvan in de verschillende vennen. Ik heb me voorgenomen dit gebied zowel in de lente (al eerder gepubliceerd), herfst als winter te fotograferen. De herfst opnamen zijn gemaakt met mijn Lumix G7 camera en de Lumix G Vario 14-140 zoomlens. Nabewerkingen zijn gedaan in Fotos voor Mac, en heb daarbij gebruik gemaakt van de extensies: Polarr, en DXO-OpticsPro for Photos. Ik zal later in een aparte rubriek van een aantal foto’s laten zien wat er met behulp van deze bewerkingen is bereikt. Veel plezier weer met deze serie.


06.02.2016

Mijn uitrusting.

Vandaag een rubriek toegevoegd over de uitrusting die ik momenteel gebruik, met een korte toelichting over mijn keuzes.


03.02.2017

Mijn website (weer) vernieuwd.

Na een lange afwezigheid, weer terug. Het web-design pakket dat ik gebruikte is niet meer. De leverancier is er na jaren mee gestopt. Ben derhalve op zoek gegaan naar een vervanger en gevonden met het pakket Sparkle. Ik heb mijn site volledig opnieuw opgebouwd. Vandaag het eerste resultaat. Wordt vervolgd natuurlijk, niet alle links werken en ik moet nog wat materiaal plaatsen.


28.11.2015

Het Beerzedal.

Vandaag een dia-show toegevoegd over het dal van de Beerze op de grens van Oisterwijk en Oirschot. In eerste instantie op pad gegaan om mijn nieuwe systeem-camera van Panasonic (de G 7) uit te proberen. Onverwacht tegen prachtige taferelen aangelopen waarvan een aantal opnamen ook nog eens redelijk gelukt zijn. Wil het jullie niet onthouden. Geniet ervan. Hoop binnenkort ook een film-impressie van dit prachtige gebied te plaatsen.


05.09.2015

Paddestoelen

Vandaag een 3-tal nieuwe foto's van zwammen toegevoegd. Werkelijk prachtig (al zeg ik het zelf). Ook hier is de nabewerking met Foto's uitgevoerd. Kijk maar eens in het album "Paddestoelen"


19.08.2015

De Klompenmaker

Nieuw: een filmpje van een demonstratie door klompenmaker Martin Dijkman uit Luttenberg. Hij is een van de jongste, en helaas weinige, klompenmakers die het vak met groot enthousiasme beoefent. Puur toeval dat we Martin vonden tijdens een van onze zwerftochten. We hebben genoten van zijn passie, humor en vakmanschap. Heel bijzonder ook is het project waar hij met zijn vader aan heeft gewerkt. Een klompenmozaiek van Rembrandt's Nachtwacht.


03.01.2015

Nieuwe Video geplaatst.

Vandaag een filmpje geplaatst over een muzikale ontmoeting die ik had, in een winters landschap tijdens een wandeling op de Kampina.


01.01.2015

Twee nieuwe fotoseries

Vandaag twee fotoseries geplaatst. Eén over een ontspruitend lente landschap in de Oisterwijks Bossen en Vennen, een ander over een veel gekozen maar altijd dankbaar onderwerp n.l. Paddestoelen. Deze serie is genomen in het natuurgebied de Kampina.


30.12.2014

Materiaal aanvullen.

Uiteraard is nog niet alle materiaal meteen geschikt. Zal dat de komende dagen/weken geleidelijk aan bij werken. Daarna natuurlijk ook weer nieuw materiaal.


29.12.2014

On line.

Vandaag de stap gewaagd, na weken werk besloten de site live te laten gaan. Ben erg benieuwd naar de reacties. Mocht je omissies tegenkomen laat me dat dan ook even weten. Ik probeer die dan zo snel mogelijk te herstellen.


23.12.2014

Website vernieuwd.

Mijn website volledig vernieuwd naar een meer hedendaagse uitstraling. Bovendien is de site volledig responsive. Je kunt de site nu zowel op je iPad, als je iPhone volledig gebruiken en bekijken. Alle inhoud wordt "geschaald", afbeeldingen worden keurig verplaats afhankelijk van de beschikbare ruimte en ook het menu wordt aangepast aan het apparaat waarmee je de site bekijkt.


25-04-2020

Nog meer presentaties.

De afgelopen week weer 2 nieuwe presentaties (met geluid) toegevoegd. De reacties op de eerste twee presentaties in nieuwe vorm zijn positief. Een aanmoediging dus om door te gaan. De vernieuwde presentaties zijn “Hooggebergte Zwitserland” en “Een Herfst-wandeling”. Je vindt ze uiteraard in de rubriek Foto’s. Let wel op door een “bug” in mijn web-design programma staat het geluid ver open. Dit wordt t.z.t. natuurlijk aangepast.


14-04-2020

Nieuwe presentatie 2

Vandaag een 2e experiment toegevoegd. De “oude” presentatie “op safari”, vervangen door een audio-visuele presentatie met een ander thema en wat extra dynamiek. 


13-04-2020

Nieuwe presentaties

Na wat experimenteren ben ik gestart met een alternatieve vorm van presenteren.

Op de eerste plaats is de lay-out van de index-pagina voor fotoalbums gewijzigd.
Op de tweede plaats ben ik begonnen met een andere vorm van presenteren van mijn foto’s. Je vindt het eerste voorbeeld hiervan  bij het eerste album “Eksters van slag” Neem eens een kijkje en laat het me weten.


18-02-2020

Telezoom
De afgelopen weken heb ik een aantal testopnames gemaakt met behulp van een bijzondere functie om mijn Panasonic G80 camera. Door een slimme truc is het mogelijk om (alleen bij jpeg formaat niet bij RAW) een teleconverter functie na te bootsen zonder verlies van de diafragma waardes van de lens die je gebruikt. Je kunt deze teleconverter functie voor foto’s gebruiken met een factor 1.4 of 2.0. Wat zoom vermogen betreft dus hetzelfde resultaat als met een externe converter van een factor 1.4 of 2.0. Voordeel van deze functie is dat het te gebruiken is bij iedere lens die je op je systeemcamera zet. In mijn geval heb ik het gebruikt bij mijn zoomlens 14-140. Normaal gesproken geeft deze lens al een zoom-resultaat van 28-280 mm (equivalent met 35mm). Door deze converter functie wordt dat ruwweg 39 - 390 mm, resp. 56 - 560 mm. Enkele resultaten van dit experiment kun je hier zien.

Reacties op deze resultaten worden natuurlijk op prijs gesteld. 


05.09.2018

Op Safari

Vandaag een nieuwe foto-serie geplaatst over grootwild uit Zuid-Afrika. De Foto’s zijn genomen tijdens een wandeling in een safaripark met mijn “nieuwe” camera de Panasonic DMC-G80. Alle foto’s zijn “uit de hand” genomen.


25.08.2018

Veiliger website

Heb nu een veiligheidscertificaat aan mijn website toegevoegd.  Bovendien een contactformulier toegevoegd onder de rubriek contact, in plaats van een link naar een email adres. Je vindt mijn website nu onder: https://www.benssite.nl .


21.03.2018

De Stoommachine

Op het terrein van de Koninklijke Verenigde Leder (KVL) in Oisterwijk staat het kloppend hart van vroeger industriële activiteit van de leerfabriek in Oisterwijk, de Stoommachine. Een aantal vrijwilligers hebben deze machine weer tot leven gebracht. Ik heb op 18 maart 2018 een bezoekje gebracht en wat foto- en video opnames gemaakt, en die vandaag on-line gezet. Wil je meer weten over dit project bezoek dan eens hun website.


05.02.2018

Mosselvangst.

Een paar jaar terug was ik getuige van een prachtig schouwspel in Zeeland.  Een traditionele mosselvangst, waarbij ruiter en (Zeeuwse) paarden met een sleepnet de zee in gaan om mosselen te vangen. Een korte impressie vindt je via mijn video-overzicht.


03.02.2018

Projecten

Vandaag gestart met een rubriek projecten. Geleidelijk aan zul je hier wat meer materiaal zien van projecten waar ik aan heb (mee)gewerkt, kijk maar eens onder het kopje “Projecten”


07.01.2018

Nieuwe website Fotosvoormac.

Op 29.12.2017 heb ik een aparte website gelanceerd waar je informatie, tips en tutorials vindt over het foto-programma Foto’s 3 van Apple. De link uit mijn vorige bericht verwijst nu ook naar een pagina op deze nieuwe website. Ik zou zeggen neem eens een kijkje en laat wat van je horen.


20.10.2017

Bewerken met het programma Apple Foto’s.

Vandaag een pagina toegevoegd met voorbeelden van kleine foto-aanpassingen met het programma Foto’s van Apple. Het gaat hierbij puur om beeld-weergave. Dus geen knip en plak werk of het gebruik van filters en lagen. Apple Foto’s heeft een paar zeer krachtige functies om de beeldkwaliteit van je foto te beïnvloeden.  


18.10.2017

Herftsvruchten.

Op 16 oktober j.l. met foto-enthousiasteling Jan Bouwmans een paar uur rondgezworven op zoek naar het prachtige kleurenspel op een zonnig herfstdag in mijn “achtertuin”. Door het, eerst vochtige, en nu extreem warme weer “spuiten” de paddenstoelen de grond uit, maar ook de bosvruchten bloeien fantastisch. Voeg daarbij de herfsttooi van bomen en struiken en je kunt alleen maar genieten van een prachtig en soms mystiek kleurenspel (wij althans). Vandaag alvast een kleine impressie als diashow op mijn website gezet (wordt vervolgd).


22.03.2017

Herfst op de Oisterwijkse Heide

Vandaag een nieuwe foto-serie geplaatst.  Het betreft herfst-opnames van het gebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Prachtig kleurenspel van de bossen en weerspiegelingen daarvan in de verschillende vennen. Ik heb me voorgenomen dit gebied zowel in de lente (al eerder gepubliceerd), herfst als winter te fotograferen. De herfst opnamen zijn gemaakt met mijn Lumix G7 camera en de Lumix G Vario 14-140 zoomlens. Nabewerkingen zijn gedaan in Fotos voor Mac, en heb daarbij gebruik gemaakt van de extensies: Polarr, en DXO-OpticsPro for Photos. Ik zal later in een aparte rubriek van een aantal foto’s laten zien wat er met behulp van deze bewerkingen is bereikt. Veel plezier weer met deze serie.


06.02.2016

Mijn uitrusting.

Vandaag een rubriek toegevoegd over de uitrusting die ik momenteel gebruik, met een korte toelichting over mijn keuzes.


03.02.2017

Mijn website (weer) vernieuwd.

Na een lange afwezigheid, weer terug. Het web-design pakket dat ik gebruikte is niet meer. De leverancier is er na jaren mee gestopt. Ben derhalve op zoek gegaan naar een vervanger en gevonden met het pakket Sparkle. Ik heb mijn site volledig opnieuw opgebouwd. Vandaag het eerste resultaat. Wordt vervolgd natuurlijk, niet alle links werken en ik moet nog wat materiaal plaatsen.


28.11.2015

Het Beerzedal.

Vandaag een dia-show toegevoegd over het dal van de Beerze op de grens van Oisterwijk en Oirschot. In eerste instantie op pad gegaan om mijn nieuwe systeem-camera van Panasonic (de G 7) uit te proberen. Onverwacht tegen prachtige taferelen aangelopen waarvan een aantal opnamen ook nog eens redelijk gelukt zijn. Wil het jullie niet onthouden. Geniet ervan. Hoop binnenkort ook een film-impressie van dit prachtige gebied te plaatsen.


05.09.2015

Paddestoelen

Vandaag een 3-tal nieuwe foto's van zwammen toegevoegd. Werkelijk prachtig (al zeg ik het zelf). Ook hier is de nabewerking met Foto's uitgevoerd. Kijk maar eens in het album "Paddestoelen"


19.08.2015

De Klompenmaker

Nieuw: een filmpje van een demonstratie door klompenmaker Martin Dijkman uit Luttenberg. Hij is een van de jongste, en helaas weinige, klompenmakers die het vak met groot enthousiasme beoefent. Puur toeval dat we Martin vonden tijdens een van onze zwerftochten. We hebben genoten van zijn passie, humor en vakmanschap. Heel bijzonder ook is het project waar hij met zijn vader aan heeft gewerkt. Een klompenmozaiek van Rembrandt's Nachtwacht.


03.01.2015

Nieuwe Video geplaatst.

Vandaag een filmpje geplaatst over een muzikale ontmoeting die ik had, in een winters landschap tijdens een wandeling op de Kampina.


01.01.2015

Twee nieuwe fotoseries

Vandaag twee fotoseries geplaatst. Eén over een ontspruitend lente landschap in de Oisterwijks Bossen en Vennen, een ander over een veel gekozen maar altijd dankbaar onderwerp n.l. Paddestoelen. Deze serie is genomen in het natuurgebied de Kampina.


30.12.2014

Materiaal aanvullen.

Uiteraard is nog niet alle materiaal meteen geschikt. Zal dat de komende dagen/weken geleidelijk aan bij werken. Daarna natuurlijk ook weer nieuw materiaal.


29.12.2014

On line.

Vandaag de stap gewaagd, na weken werk besloten de site live te laten gaan. Ben erg benieuwd naar de reacties. Mocht je omissies tegenkomen laat me dat dan ook even weten. Ik probeer die dan zo snel mogelijk te herstellen.


23.12.2014

Website vernieuwd.

Mijn website volledig vernieuwd naar een meer hedendaagse uitstraling. Bovendien is de site volledig responsive. Je kunt de site nu zowel op je iPad, als je iPhone volledig gebruiken en bekijken. Alle inhoud wordt "geschaald", afbeeldingen worden keurig verplaats afhankelijk van de beschikbare ruimte en ook het menu wordt aangepast aan het apparaat waarmee je de site bekijkt.


01-07-2020

Virtuele Bierproeverij

De afgelopen twee maanden intensief samengewerkt met vrijwilligers van Berne Abdij bieren. Het idee ontstond om in deze corona tijd, waar excursies op de Abdij van Berne en het houden van bierproeverijen niet mogelijk was, een “virtuele bierproeverij” te houden. Dat betekende dus, een draaiboek, teksten, filmen en foto’s maken om er een leuk project van te maken. In de eerste week van juni werd e.e.a. afgerond. Het resultaat vindt je hier.


25-04-2020

Nog meer presentaties.

De afgelopen week weer 2 nieuwe presentaties (met geluid) toegevoegd. De reacties op de eerste twee presentaties in nieuwe vorm zijn positief. Een aanmoediging dus om door te gaan. De vernieuwde presentaties zijn “Hooggebergte Zwitserland” en “Een Herfst-wandeling”. Je vindt ze uiteraard in de rubriek Foto’s. Let wel op door een “bug” in mijn web-design programma staat het geluid ver open. Dit wordt t.z.t. natuurlijk aangepast.


14-04-2020

Nieuwe presentatie 2

Vandaag een 2e experiment toegevoegd. De “oude” presentatie “op safari”, vervangen door een audio-visuele presentatie met een ander thema en wat extra dynamiek. 


13-04-2020

Nieuwe presentaties

Na wat experimenteren ben ik gestart met een alternatieve vorm van presenteren.

Op de eerste plaats is de lay-out van de index-pagina voor fotoalbums gewijzigd.
Op de tweede plaats ben ik begonnen met een andere vorm van presenteren van mijn foto’s. Je vindt het eerste voorbeeld hiervan  bij het eerste album “Eksters van slag” Neem eens een kijkje en laat het me weten.


18-02-2020

Telezoom
De afgelopen weken heb ik een aantal testopnames gemaakt met behulp van een bijzondere functie om mijn Panasonic G80 camera. Door een slimme truc is het mogelijk om (alleen bij jpeg formaat niet bij RAW) een teleconverter functie na te bootsen zonder verlies van de diafragma waardes van de lens die je gebruikt. Je kunt deze teleconverter functie voor foto’s gebruiken met een factor 1.4 of 2.0. Wat zoom vermogen betreft dus hetzelfde resultaat als met een externe converter van een factor 1.4 of 2.0. Voordeel van deze functie is dat het te gebruiken is bij iedere lens die je op je systeemcamera zet. In mijn geval heb ik het gebruikt bij mijn zoomlens 14-140. Normaal gesproken geeft deze lens al een zoom-resultaat van 28-280 mm (equivalent met 35mm). Door deze converter functie wordt dat ruwweg 39 - 390 mm, resp. 56 - 560 mm. Enkele resultaten van dit experiment kun je hier zien.

Reacties op deze resultaten worden natuurlijk op prijs gesteld. 


05.09.2018

Op Safari

Vandaag een nieuwe foto-serie geplaatst over grootwild uit Zuid-Afrika. De Foto’s zijn genomen tijdens een wandeling in een safaripark met mijn “nieuwe” camera de Panasonic DMC-G80. Alle foto’s zijn “uit de hand” genomen.


25.08.2018

Veiliger website

Heb nu een veiligheidscertificaat aan mijn website toegevoegd.  Bovendien een contactformulier toegevoegd onder de rubriek contact, in plaats van een link naar een email adres. Je vindt mijn website nu onder: https://www.benssite.nl .


21.03.2018

De Stoommachine

Op het terrein van de Koninklijke Verenigde Leder (KVL) in Oisterwijk staat het kloppend hart van vroeger industriële activiteit van de leerfabriek in Oisterwijk, de Stoommachine. Een aantal vrijwilligers hebben deze machine weer tot leven gebracht. Ik heb op 18 maart 2018 een bezoekje gebracht en wat foto- en video opnames gemaakt, en die vandaag on-line gezet. Wil je meer weten over dit project bezoek dan eens hun website.


05.02.2018

Mosselvangst.

Een paar jaar terug was ik getuige van een prachtig schouwspel in Zeeland.  Een traditionele mosselvangst, waarbij ruiter en (Zeeuwse) paarden met een sleepnet de zee in gaan om mosselen te vangen. Een korte impressie vindt je via mijn video-overzicht.


03.02.2018

Projecten

Vandaag gestart met een rubriek projecten. Geleidelijk aan zul je hier wat meer materiaal zien van projecten waar ik aan heb (mee)gewerkt, kijk maar eens onder het kopje “Projecten”


07.01.2018

Nieuwe website Fotosvoormac.

Op 29.12.2017 heb ik een aparte website gelanceerd waar je informatie, tips en tutorials vindt over het foto-programma Foto’s 3 van Apple. De link uit mijn vorige bericht verwijst nu ook naar een pagina op deze nieuwe website. Ik zou zeggen neem eens een kijkje en laat wat van je horen.


20.10.2017

Bewerken met het programma Apple Foto’s.

Vandaag een pagina toegevoegd met voorbeelden van kleine foto-aanpassingen met het programma Foto’s van Apple. Het gaat hierbij puur om beeld-weergave. Dus geen knip en plak werk of het gebruik van filters en lagen. Apple Foto’s heeft een paar zeer krachtige functies om de beeldkwaliteit van je foto te beïnvloeden.  


18.10.2017

Herftsvruchten.

Op 16 oktober j.l. met foto-enthousiasteling Jan Bouwmans een paar uur rondgezworven op zoek naar het prachtige kleurenspel op een zonnig herfstdag in mijn “achtertuin”. Door het, eerst vochtige, en nu extreem warme weer “spuiten” de paddenstoelen de grond uit, maar ook de bosvruchten bloeien fantastisch. Voeg daarbij de herfsttooi van bomen en struiken en je kunt alleen maar genieten van een prachtig en soms mystiek kleurenspel (wij althans). Vandaag alvast een kleine impressie als diashow op mijn website gezet (wordt vervolgd).


22.03.2017

Herfst op de Oisterwijkse Heide

Vandaag een nieuwe foto-serie geplaatst.  Het betreft herfst-opnames van het gebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Prachtig kleurenspel van de bossen en weerspiegelingen daarvan in de verschillende vennen. Ik heb me voorgenomen dit gebied zowel in de lente (al eerder gepubliceerd), herfst als winter te fotograferen. De herfst opnamen zijn gemaakt met mijn Lumix G7 camera en de Lumix G Vario 14-140 zoomlens. Nabewerkingen zijn gedaan in Fotos voor Mac, en heb daarbij gebruik gemaakt van de extensies: Polarr, en DXO-OpticsPro for Photos. Ik zal later in een aparte rubriek van een aantal foto’s laten zien wat er met behulp van deze bewerkingen is bereikt. Veel plezier weer met deze serie.


06.02.2016

Mijn uitrusting.

Vandaag een rubriek toegevoegd over de uitrusting die ik momenteel gebruik, met een korte toelichting over mijn keuzes.


03.02.2017

Mijn website (weer) vernieuwd.

Na een lange afwezigheid, weer terug. Het web-design pakket dat ik gebruikte is niet meer. De leverancier is er na jaren mee gestopt. Ben derhalve op zoek gegaan naar een vervanger en gevonden met het pakket Sparkle. Ik heb mijn site volledig opnieuw opgebouwd. Vandaag het eerste resultaat. Wordt vervolgd natuurlijk, niet alle links werken en ik moet nog wat materiaal plaatsen.


28.11.2015

Het Beerzedal.

Vandaag een dia-show toegevoegd over het dal van de Beerze op de grens van Oisterwijk en Oirschot. In eerste instantie op pad gegaan om mijn nieuwe systeem-camera van Panasonic (de G 7) uit te proberen. Onverwacht tegen prachtige taferelen aangelopen waarvan een aantal opnamen ook nog eens redelijk gelukt zijn. Wil het jullie niet onthouden. Geniet ervan. Hoop binnenkort ook een film-impressie van dit prachtige gebied te plaatsen.


05.09.2015

Paddestoelen

Vandaag een 3-tal nieuwe foto's van zwammen toegevoegd. Werkelijk prachtig (al zeg ik het zelf). Ook hier is de nabewerking met Foto's uitgevoerd. Kijk maar eens in het album "Paddestoelen"


19.08.2015

De Klompenmaker

Nieuw: een filmpje van een demonstratie door klompenmaker Martin Dijkman uit Luttenberg. Hij is een van de jongste, en helaas weinige, klompenmakers die het vak met groot enthousiasme beoefent. Puur toeval dat we Martin vonden tijdens een van onze zwerftochten. We hebben genoten van zijn passie, humor en vakmanschap. Heel bijzonder ook is het project waar hij met zijn vader aan heeft gewerkt. Een klompenmozaiek van Rembrandt's Nachtwacht.


03.01.2015

Nieuwe Video geplaatst.

Vandaag een filmpje geplaatst over een muzikale ontmoeting die ik had, in een winters landschap tijdens een wandeling op de Kampina.


01.01.2015

Twee nieuwe fotoseries

Vandaag twee fotoseries geplaatst. Eén over een ontspruitend lente landschap in de Oisterwijks Bossen en Vennen, een ander over een veel gekozen maar altijd dankbaar onderwerp n.l. Paddestoelen. Deze serie is genomen in het natuurgebied de Kampina.


30.12.2014

Materiaal aanvullen.

Uiteraard is nog niet alle materiaal meteen geschikt. Zal dat de komende dagen/weken geleidelijk aan bij werken. Daarna natuurlijk ook weer nieuw materiaal.


29.12.2014

On line.

Vandaag de stap gewaagd, na weken werk besloten de site live te laten gaan. Ben erg benieuwd naar de reacties. Mocht je omissies tegenkomen laat me dat dan ook even weten. Ik probeer die dan zo snel mogelijk te herstellen.


23.12.2014

Website vernieuwd.

Mijn website volledig vernieuwd naar een meer hedendaagse uitstraling. Bovendien is de site volledig responsive. Je kunt de site nu zowel op je iPad, als je iPhone volledig gebruiken en bekijken. Alle inhoud wordt "geschaald", afbeeldingen worden keurig verplaats afhankelijk van de beschikbare ruimte en ook het menu wordt aangepast aan het apparaat waarmee je de site bekijkt.


25-04-2020

Nog meer presentaties.

De afgelopen week weer 2 nieuwe presentaties (met geluid) toegevoegd. De reacties op de eerste twee presentaties in nieuwe vorm zijn positief. Een aanmoediging dus om door te gaan. De vernieuwde presentaties zijn “Hooggebergte Zwitserland” en “Een Herfst-wandeling”. Je vindt ze uiteraard in de rubriek Foto’s. Let wel op door een “bug” in mijn web-design programma staat het geluid ver open. Dit wordt t.z.t. natuurlijk aangepast.


14-04-2020

Nieuwe presentatie 2

Vandaag een 2e experiment toegevoegd. De “oude” presentatie “op safari”, vervangen door een audio-visuele presentatie met een ander thema en wat extra dynamiek. 


13-04-2020

Nieuwe presentaties

Na wat experimenteren ben ik gestart met een alternatieve vorm van presenteren.

Op de eerste plaats is de lay-out van de index-pagina voor fotoalbums gewijzigd.
Op de tweede plaats ben ik begonnen met een andere vorm van presenteren van mijn foto’s. Je vindt het eerste voorbeeld hiervan  bij het eerste album “Eksters van slag” Neem eens een kijkje en laat het me weten.


18-02-2020

Telezoom
De afgelopen weken heb ik een aantal testopnames gemaakt met behulp van een bijzondere functie om mijn Panasonic G80 camera. Door een slimme truc is het mogelijk om (alleen bij jpeg formaat niet bij RAW) een teleconverter functie na te bootsen zonder verlies van de diafragma waardes van de lens die je gebruikt. Je kunt deze teleconverter functie voor foto’s gebruiken met een factor 1.4 of 2.0. Wat zoom vermogen betreft dus hetzelfde resultaat als met een externe converter van een factor 1.4 of 2.0. Voordeel van deze functie is dat het te gebruiken is bij iedere lens die je op je systeemcamera zet. In mijn geval heb ik het gebruikt bij mijn zoomlens 14-140. Normaal gesproken geeft deze lens al een zoom-resultaat van 28-280 mm (equivalent met 35mm). Door deze converter functie wordt dat ruwweg 39 - 390 mm, resp. 56 - 560 mm. Enkele resultaten van dit experiment kun je hier zien.

Reacties op deze resultaten worden natuurlijk op prijs gesteld. 


05.09.2018

Op Safari

Vandaag een nieuwe foto-serie geplaatst over grootwild uit Zuid-Afrika. De Foto’s zijn genomen tijdens een wandeling in een safaripark met mijn “nieuwe” camera de Panasonic DMC-G80. Alle foto’s zijn “uit de hand” genomen.


25.08.2018

Veiliger website

Heb nu een veiligheidscertificaat aan mijn website toegevoegd.  Bovendien een contactformulier toegevoegd onder de rubriek contact, in plaats van een link naar een email adres. Je vindt mijn website nu onder: https://www.benssite.nl .


21.03.2018

De Stoommachine

Op het terrein van de Koninklijke Verenigde Leder (KVL) in Oisterwijk staat het kloppend hart van vroeger industriële activiteit van de leerfabriek in Oisterwijk, de Stoommachine. Een aantal vrijwilligers hebben deze machine weer tot leven gebracht. Ik heb op 18 maart 2018 een bezoekje gebracht en wat foto- en video opnames gemaakt, en die vandaag on-line gezet. Wil je meer weten over dit project bezoek dan eens hun website.


05.02.2018

Mosselvangst.

Een paar jaar terug was ik getuige van een prachtig schouwspel in Zeeland.  Een traditionele mosselvangst, waarbij ruiter en (Zeeuwse) paarden met een sleepnet de zee in gaan om mosselen te vangen. Een korte impressie vindt je via mijn video-overzicht.


03.02.2018

Projecten

Vandaag gestart met een rubriek projecten. Geleidelijk aan zul je hier wat meer materiaal zien van projecten waar ik aan heb (mee)gewerkt, kijk maar eens onder het kopje “Projecten”


07.01.2018

Nieuwe website Fotosvoormac.

Op 29.12.2017 heb ik een aparte website gelanceerd waar je informatie, tips en tutorials vindt over het foto-programma Foto’s 3 van Apple. De link uit mijn vorige bericht verwijst nu ook naar een pagina op deze nieuwe website. Ik zou zeggen neem eens een kijkje en laat wat van je horen.


20.10.2017

Bewerken met het programma Apple Foto’s.

Vandaag een pagina toegevoegd met voorbeelden van kleine foto-aanpassingen met het programma Foto’s van Apple. Het gaat hierbij puur om beeld-weergave. Dus geen knip en plak werk of het gebruik van filters en lagen. Apple Foto’s heeft een paar zeer krachtige functies om de beeldkwaliteit van je foto te beïnvloeden.  


18.10.2017

Herftsvruchten.

Op 16 oktober j.l. met foto-enthousiasteling Jan Bouwmans een paar uur rondgezworven op zoek naar het prachtige kleurenspel op een zonnig herfstdag in mijn “achtertuin”. Door het, eerst vochtige, en nu extreem warme weer “spuiten” de paddenstoelen de grond uit, maar ook de bosvruchten bloeien fantastisch. Voeg daarbij de herfsttooi van bomen en struiken en je kunt alleen maar genieten van een prachtig en soms mystiek kleurenspel (wij althans). Vandaag alvast een kleine impressie als diashow op mijn website gezet (wordt vervolgd).


22.03.2017

Herfst op de Oisterwijkse Heide

Vandaag een nieuwe foto-serie geplaatst.  Het betreft herfst-opnames van het gebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen. Prachtig kleurenspel van de bossen en weerspiegelingen daarvan in de verschillende vennen. Ik heb me voorgenomen dit gebied zowel in de lente (al eerder gepubliceerd), herfst als winter te fotograferen. De herfst opnamen zijn gemaakt met mijn Lumix G7 camera en de Lumix G Vario 14-140 zoomlens. Nabewerkingen zijn gedaan in Fotos voor Mac, en heb daarbij gebruik gemaakt van de extensies: Polarr, en DXO-OpticsPro for Photos. Ik zal later in een aparte rubriek van een aantal foto’s laten zien wat er met behulp van deze bewerkingen is bereikt. Veel plezier weer met deze serie.


06.02.2016

Mijn uitrusting.

Vandaag een rubriek toegevoegd over de uitrusting die ik momenteel gebruik, met een korte toelichting over mijn keuzes.


03.02.2017

Mijn website (weer) vernieuwd.

Na een lange afwezigheid, weer terug. Het web-design pakket dat ik gebruikte is niet meer. De leverancier is er na jaren mee gestopt. Ben derhalve op zoek gegaan naar een vervanger en gevonden met het pakket Sparkle. Ik heb mijn site volledig opnieuw opgebouwd. Vandaag het eerste resultaat. Wordt vervolgd natuurlijk, niet alle links werken en ik moet nog wat materiaal plaatsen.


28.11.2015

Het Beerzedal.

Vandaag een dia-show toegevoegd over het dal van de Beerze op de grens van Oisterwijk en Oirschot. In eerste instantie op pad gegaan om mijn nieuwe systeem-camera van Panasonic (de G 7) uit te proberen. Onverwacht tegen prachtige taferelen aangelopen waarvan een aantal opnamen ook nog eens redelijk gelukt zijn. Wil het jullie niet onthouden. Geniet ervan. Hoop binnenkort ook een film-impressie van dit prachtige gebied te plaatsen.


05.09.2015

Paddestoelen

Vandaag een 3-tal nieuwe foto's van zwammen toegevoegd. Werkelijk prachtig (al zeg ik het zelf). Ook hier is de nabewerking met Foto's uitgevoerd. Kijk maar eens in het album "Paddestoelen"


19.08.2015

De Klompenmaker

Nieuw: een filmpje van een demonstratie door klompenmaker Martin Dijkman uit Luttenberg. Hij is een van de jongste, en helaas weinige, klompenmakers die het vak met groot enthousiasme beoefent. Puur toeval dat we Martin vonden tijdens een van onze zwerftochten. We hebben genoten van zijn passie, humor en vakmanschap. Heel bijzonder ook is het project waar hij met zijn vader aan heeft gewerkt. Een klompenmozaiek van Rembrandt's Nachtwacht.


03.01.2015

Nieuwe Video geplaatst.

Vandaag een filmpje geplaatst over een muzikale ontmoeting die ik had, in een winters landschap tijdens een wandeling op de Kampina.


01.01.2015

Twee nieuwe fotoseries

Vandaag twee fotoseries geplaatst. Eén over een ontspruitend lente landschap in de Oisterwijks Bossen en Vennen, een ander over een veel gekozen maar altijd dankbaar onderwerp n.l. Paddestoelen. Deze serie is genomen in het natuurgebied de Kampina.


30.12.2014

Materiaal aanvullen.

Uiteraard is nog niet alle materiaal meteen geschikt. Zal dat de komende dagen/weken geleidelijk aan bij werken. Daarna natuurlijk ook weer nieuw materiaal.


29.12.2014

On line.

Vandaag de stap gewaagd, na weken werk besloten de site live te laten gaan. Ben erg benieuwd naar de reacties. Mocht je omissies tegenkomen laat me dat dan ook even weten. Ik probeer die dan zo snel mogelijk te herstellen.


23.12.2014

Website vernieuwd.

Mijn website volledig vernieuwd naar een meer hedendaagse uitstraling. Bovendien is de site volledig responsive. Je kunt de site nu zowel op je iPad, als je iPhone volledig gebruiken en bekijken. Alle inhoud wordt "geschaald", afbeeldingen worden keurig verplaats afhankelijk van de beschikbare ruimte en ook het menu wordt aangepast aan het apparaat waarmee je de site bekijkt.

Copyright © GB2016  All rights reserved.  

Disclaimer en Privacy

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie het privacybeleid voor meer informatie.

OK