Virtuele Bierproeverij

Abdij van Berne

De Corona-tijd geeft bijzondere uitdagingen. Eind maart 2020 werd ik gevraagd of ik een “virtuele” bierproeverij zou kunnen vastleggen voor de stichting Berne Abdijbier te Heeswijk Dinther. De bedoeling is dat bezoekers die normaal een excursie/workshop zouden volgen, thuis onder het genot van speciaal bieren een toelichting/demonstratie zouden kunnen volgen over de relatie van de Abdij en de Abdij bieren en om wat meer te weten te komen over het proeven van bieren. De Introductie van de Abdij wordt gegeven door Ben van Eerd.

John Mollema, een enthousiast hobbyist op het gebied van het brouwen van bieren en meester brouwer voor de stichting, geeft een mini workshop bierproeven. De uitgebreide versie van deze Virtuele Bierproeverij inclusief een mini rondleiding op de Abdij is verkrijgbaar via de Abdij van Berne.

Hieronder vindt je twee fragmenten uit de film. Het eerste fragment gaat over de historie van de Abdij en de relatie naar het brouwen van Abdijbier. Het tweede fragment geeft een korte impressie van de “workshop” bierproeven.

Fragment historie Abdij van Berne

Fragment workshop bierproeven

Copyright © GB-2023

Disclaimer en Privacy beleid

Deze website maakt gebruik van cookies. Zie ons Privacybeleid voor meer informatie.

Weigeren

OK